Purjehdi kanssamme

Purjehtiminen on purjelaivalla olennaisinta, ja Astrid ja Svanhild -kaljaaseilla purjehditaankin aina – toki keliolosuhteet huomioon ottaen. Kipparimme suunnittelevat reitin niin, että pystymme purjehtimaan mahdollisimman paljon. Sään vaatiessa voidaan liikkua suojaisilla sisäsaariston väylillä jolloin aallokko ei keinuta laivaa, tai vieraiden toivoessa voidaan kokea todellisia purjehduselämyksiä avoimemmilla vesillä. Haluttaessa on mahdollisuus osallistua kaikkeen toimintaan laivalla, purjeiden nostosta niiden trimmaukseen, laivan ohjailuun ja navigointiin. Saaristo ja meriluonto on aina kaunis vuodenajasta riippumatta ja purjehdus saaristoon elämys. Purjehduksen aikana on mahdollisuus pysähtyä johonkin lähisaareen tai ankkuroitua suojaisaan lahdelmaan, nauttia laivakeittiön antimista tai vaikka pulahtaa uimaan saunan jälkeen.

Ruokailua pöydän ääressä.
Purjelavaikonttorin laivat Kruunuvuorenselällä.
Purjeet nousee iloisesti yhdessä.
Hääpari laivan kannella.

Anna merituulen herättää ruokahalusi

Merellä tulee aina nälkä ja herkullinen ruoka on tärkeä osa onnistunutta purjehdusta. Asiakas voi joko tuoda alukselle omat tarjoilunsa tai antaa keittiömestarimme valmistaa ne. Purjelaivakonttorin kanssa läheisessä yhteistyössä toimiva Juha Laukontaus tekee kanssanne suunnitelman retkieväistä. Esimerkiksi kattava saaristolaispöytä, 7 ruokalajin istuva illallinen, herkullinen kalakeitto tai miltä kuulostaisi grillijuhlat rantakalliolla? Ravustuskauden alkaessa järjestämme myös rapujuhlia; parhaat ravuthan kalastetaan järviltä, mutta syödään merellä.

Esimerkkipurjehduksia

Iltapurjehdus 6 tuntia Iltapurjehdus

1600
Vieraat saapuvat Purjelaivasatamaan, nautitaan tervetuliaisjuoma laivan kannella, isäntä toivottaa vieraansa tervetulleeksi ja päällikkö kertoo laivasta. Irrotetaan köydet ja avataan purjeet. Haluttaessa vieraat saavat osallistua purjeiden aukaisuun.

1900
Ankkuroidutaan suojaisaan lahden pohjukkaan tai rantaudutaan kallion kylkeen tai laituriin nauttimaan laivakeittiön antimista. Mahdollisuus rantapeleihin ja jaloitteluun saaressa, laivan sauna lämpiää ja halukkaat pääsevät myös uimaan.

2200
Paluu takaisin Halkolaituriin.

« sulje

Helsinki ja lähisaaristo 4 tuntia Helsingin saaristo

1600
Vieraat saapuvat Purjelaivasatamaan, nautitaan tervetuliaisjuoma laivan kannella, isäntä toivottaa vieraansa tervetulleeksi ja päällikkö kertoo laivasta. Irrotetaan köydet ja avataan purjeet. Haluttaessa vieraat saavat osallistua purjeiden aukaisuun. Purjehditaan joko itään tai länteen tuulen mukaan, ihaillen Helsingin merellistä silhuettia ja lähisaaristoa. Käydään Kauppatorilla, mahdollisesti Merisatamassa tai kierretään Suomenlinna. Haluttaessa voidaan pysähtyä Suomenlinnaan opastetulle kierrokselle tai muuten vaan tutustumaan.

2000
Paluu takaisin Halkolaituriin.

« sulje

Salakuljettajien matkassa 6 tuntia Salakuljettajat

1600
Vieraat saapuvat Purjelaivasatamaan, nautitaan tervetuliaisjuoma laivan kannella, isäntä toivottaa vieraansa tervetulleeksi ja päällikkö kertoo laivasta. Irrotetaan köydet ja avataan purjeet. Haluttaessa vieraat saavat osallistua purjeiden aukaisuun.

1800
10-metrinen talonpoikaisvene storbåt-Lyra saapuu hakemaan laivalta ”pirtulastin” vauhdissa.

1900
Ankkuroidutaan tai rantaudutaan nauttimaan lounasta ja storbåt saapuu kylkeen. Mahdollisuus purjehdukseen storbåtilla. Laivan sauna lämpiää.

2200
Paluu takaisin Halkolaituriin, paluumatkan voi osa ryhmästä matkata storbåtilla.

« sulje

Vanhanajan meritaistelu 6 tuntia Vesisota

0900
Vieraat saapuvat Purjelaivasatamaan, isäntä toivottaa vieraat tervetulleiksi ja jakaa aluksiin, nautitaan tervetuliaisjuomat laivojen kansilla ja päälliköt kertovat laivoistaan. Irrotetaan köydet ja nostetaan purjeet yhdessä.

Miehistö opastaa laivojen vesi-ilmapallokanuunoiden käytössä ja ”ammusten” teossa. Käydään leikkimielistä vesisotaa laivojen kesken aidossa ympäristössä Viaporin linnoituksen edustalla, rintarinnan purjehtien ja tehden perinteisiä meritaistelu-manööverejä.

1200
Rantaudutaan tai ankkuroidaan laivat kyljittäin ja nautitaan lounasta. Laivojen saunat lämpiävät ja mahdollisuus uintiin.

1500
Paluu takaisin Halkolaituriin.

« sulje

Yönylipurjehdus Yöpurjehdus

2300
Vieraat saapuvat laivalle, miehistö jakaa heille makuupaikat. Päällikkö kertoo laivasta, irroitetaan köydet ja lähdetään purjehtimaan.

Rantaudutaan johonkin lähisaareen nauttimaan iltapalaa ja viettämään iltaa. Laivan sauna lämpiää.

Yövytään saariston rauhassa.

0600
Aamu-uinti ja meriaamiainen.

0800
Paluu takaisin Halkolaituriin.

« sulje

Aamiainen laivalla 2 tuntia Aamiainen

Aina ei välttämättä tarvitse lähteä merelle. Purjelaivakonttorin laivoja on myös mahdollista vuokrata laituritilaisuuksiin, kuten syntymäpäivävastaanotto, rekrytointitilaisuus, cocktail-kutsut tai vaikka tavanomaisesta poikkeava aamiaistapahtuma.

0800
Runsas laiva-aamiainen katettuna.

1000
Vieraat poistuvat laivalta.

« sulje
Vallisaari Facebook Viaporin telakka Itämerihaaste Tall Ships Race