Lasten kesäleirit

Supersuosittu kesäloman pelastaja on taas täällä! Tervetuloa viettämään hauskoja lomaviikkoja Helsingin jännittävään saaristoon!

PUOSUN PURJELAIVALEIRI

Viime kesänä suuren suosion saavuttanut Puosun Purjelaivaleiri kutsuu jälleen kaikki alakouluikäiset, 7-12 vuotiaat tytöt ja pojat viettämään elämyksellisiä lomaviikkoja Purjelaivakonttorin purjelaivoille Astrid, Svanhild ja Diana.

Merelliset kesäleirit järjestetään kesäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona Helsingin lähisaaristossa purjehtien ja retkeillen. Leiritoiminnan  keskiössä ovat purjehtiminen, meri, saaristo, yhdessä tekeminen ja ulkoilu.

Leiripäivä alkaa klo 8:00 ja päättyy klo 16:00 Helsingin Purjelaivasatamassa, Halkolaiturissa. Leiripäivän aikana tarjoillaan lounas ja terveellinen välipala.


Leiriviikot: 1.-5.6.2020 ja 8.-12.6.2020

 

Leiriviikon ohjelmaan kuuluu purjehdusta perinnepurjelaivalla ja tutustutaan Helsingin lähisaariin, kuten Vasikkasaari, Vallisaari, Kuninkaansaari ja Suomenlinna. Laiva vaihtuu päivän mukaan ja yhtenä päivänä lähdemme retkelle tykkisluuppi Dianalla Suomenlinnaan, jossa osallistumme opastetulle lastenkierrokselle ja selvitämme mitä tapahtui Kuningas Kustaa III:n aarteelle. Ohjaajina leirillä toimivat Purjelaivakonttorin laivojen kapteenit ja miehistön jäsenet. Aluksen ollessa kulussa on lapsilla aina yllään veneilyliivit, mahdollisuuksien mukaan lapsille on hyvä ottaa omat liivit, jolloin niiden käyttö on tuttua ja ne on helpompi tunnistaa.

Hinta 250 € / leiriviikko ja sisarliput 200 € 

 

Alustava ohjelma:


08:00-08:45 Saapuminen laivalle

09:00-09:30 Irtautuminen laiturista

11:00-12:30 Kiinnittyminen saareen, lounas

12:30-14:00 Leikkejä, pelejä ja retkeilyä

14:00-14:30 Välipala

14:30-15:30 Lähtö saaresta ja purjehdusta

15:30-16:00 Kiinnitys Halkolaituriin ja kotiin

HUOM! Ensimmäinen leiripäivä alkaa kaikilla klo 8:00, jolloin käydään lasten kanssa yhdessä läpi leirin säännöt ja turvallisuusasiat. Muina leiripäivinä paikalle voi tulla klo 8:00-8:45 välillä.

Leirivarusteet:

Säänmukaiset tuulenpitävät ulkovaatteet, jotka voi tarvittaessa riisua, saaressa voi olla huomattavasti lämpimämpää kuin merellä. Mukavat ulkoilukengät. Sadesäällä on hyvä varautua vaihtovaatteilla ja kumppareilla, koska leirillä ollaan ulkona kaikilla keleillä. Päähine, aurinkorasva, uikkarit ja pyyhe. Omat veneilyliivit, jos mahdollista. Kaikki vaatteet ja varusteet on hyvä nimikoida.

 

Leirin säännöt:

  • Kuunnellaan miehistöä ja noudatetaan miehistön antamia ohjeita.
  • Laivan ollessa liikkeellä ja aina kannella oltaessa pelastusliivit pidetään päällä.
  • Juokseminen laivalla on kielletty.
  • Kännyköitä ei käytetä muulloin, kun niille varattuna aikana (ruokalepo).
  • Ruokailtaessa odotetaan omaa vuoroa, kun miehistö annostelee ruoan, ruokaillaan ilman päähinettä.
  • Saaressa oltaessa pysytään miehistön osoittamalla alueella.
  • Lasten tulee ilmoittautua miehistölle leirille tultaessa ja sieltä lähdettäessä.
 

Leirille otetaan maksimissaan 40 lasta/leiriviikko, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 25.5.2020 mennessä.

Lisätietoja: konttori@purjelaiva.fi tai 09-686 0080

HUOM! Korona-tilanteesta johtuen, olemme pudottaneet leirien osallistujamäärää 30:een lapseen. Molemmille leiriviikoille on vielä muutamia paikkoja vapaana ja niitä voi tiedustella konttorilta sähköpostitse konttori@purjelaiva.fi tai puhelimitse 09 686 0080

 
 

Tervetuloa mukaan hauskimmalle kesäleirille ikinä!

 

Palautteita Puosun Purjelaivaleiristä 2019

Upea leiri, ainoastaan ruusuja. Ylitti kaikki odotukset. Kotona on kerrattu niin solmuista, saarista kuin Juhan lihapullista. Varmasti oli ikimuistoinen viikko, parempaa starttia ei olis voinut saada kesälomalle. Äiti on hieman kateellinen :)
Kiitos kivasta leiristä! Nyt löytyi kesäleiri, joka lunasti lupaukset  "hauskimmasta kesäleiristä ikinä" ja vielä ennakko-odotuksetkin ylittyivät reippaasti. Olisimme valmiita heti varaamaan leiriviikon myös ensi kesälle.
Leiriläisen ensimmäisenä leiripäivänä lähettämä whatsapp -viesti puhukoon puolestaan ”5/5 leiri, hyvää ruokaa ja tosi kivaa”. Ja mielipide ei muuttunut leiriviikon mittaan.
Leirillä oli kivaa, kaikki onnistui hyvin. Retket olivat mukavia ja kivointa oli uusien kavereiden kanssa oleminen ja Suomenlinnan seikkailu. Tullaan uudestaan!
Oli tosi hauskaa! Yhteisleikit oli kivoja ja me voitettiin leiriolympialaiset. Loppunäytös oli tosi hieno Suomenlinnassa. Se oli hauskaa kun oli se sumu ja yhtäkkiä Viking Line oli meidän vieressä. Ruoka oli harvinaisen hyvää. Säännöt oli tosi tiukat. Teemu oli tosi kiva ja me saatiin ohjata laivaa. Äiti kiittää aurinkorasvauksen huolehtimisesta. Kiitos mahtavasta leiristä!

Elämäni paras leiri! Tulen ehdottomasti uudestaan!

Suurkiitos, teitte nappi suorituksen lapsemme mielestä. Oli mukava osallistua lapsemme mukaan täydelliseen ja ystävällisen jengin luotsaamaan purjehdusleiriin. Kaikken mukavinta oli juuri henkilökunta ja että piditte kaverit yhdessä ryhmässä.