Vallisaaren suljetut alueet

Erikoisretki poliisilailla suljettuun Vallisaaren eteläkärkeen

sunnuntaina 25.10. klo 11-17

Vaikka Vallisaari on muutaman vuoden aukiolonsa aikana muodostunut monelle tutuksi paikaksi, on siellä edelleen alueita, jotka ovat poliisilailla suljettuja ja joihin pääsee vain erityisluvalla.

Purjelaivakonttorin purjehdusvierailla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan Vallisaaren suljettuun eteläkärkeen, josta löytyvät mm. kylmän sodan aikainen 100 millisen tornikanuunapatterin keskusammusvarasto, keskiöluola, tulenjohtobunkkerin ja tornikanuunan maanalaiset tilat ja tietysti monimuotoinen, villi ja koskematon luonto.

 

Lähtö Helsingin Halkolaiturista klo 11:00 ja takaisin Halkolaituriin palaamme noin klo 17:00.

Vallisaaren suljettuun eteläkärkeen tutustutaan Jarmo Niemisen opastuksella. Kierros kestää kolme tuntia, jonka jälkeen palataan laivalle ja lähdetään merelle. Herkullinen lounas nautitaan purjehduksen lomassa saarikierroksen jälkeen, joko rennosti laivan kannella tai tunnelmallisessa salongissa.


Aikuiset 69 €, lapset (4-14-vuotta) 39 €, lapset alle 4-vuotta veloituksetta, perhelippu (2 aikuista ja 3 lasta) 215 €

Hintaan sisältyy purjehdus ja opastettu kierros Vallisaaren suljetulla alueella sekä keittolounas jälkkäreineen.


HUOM! Varustauduttehan purjehdukselle ja Vallisaaressa retkeilyyn säänmukaisella vaatetuksella, pitkälahkeisilla housuilla ja tukevilla retkeilykengillä. Vallisaaressa liikutaan maastossa, tiestön ulkopuolella. Ottakaa mukaan juomapullot ja taskulamput, lapsille voi halutessaan ottaa myös pientä evästä mukaan.

Laivalta löytyy pelastusliivit kaikille, lapsille voi ottaa mukaan omat veneilyliivit jos sellaiset löytyy, ne ovat varmasti mukavammat kuin laivan liivit. 

Toimi nopeasti ja osta lippusi pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!