Häät

 

NIIN MYÖTÄ, KUIN VASTATUULESSAKIN

Ainutkertainen päivä ansaitsee arvoisensa puitteet.

Hääjuhla purjelaivalla on ikimuistoinen hetki, jonka myös häävieraat muistavat pitkään.

 
 
 

Laita silmät kiinni. Tunnetko tervan tuoksun ja menneen ajan tunnelman? Meri kohisee, purjeet nousevat ja edessä levittyy maailman upein saaristomaisema. Vaikea keksiä mitään romanttisempaa, kuin vihkiminen keskellä ulappaa tai saariston suojassa, rantakalliolla.

Suomen kesä on ihana, aina kun se sille päälle sattuu ja laivoillamme on varauduttu myös tähän. Kannelle voidaan tarvittaessa asentaa katos ja laivan tunnelmalliset sisätilat takaavat, että juhlat jatkuvat säällä kuin säällä. Purjehdushäitä suunniteltaessa onkin hyvä muistaa, että asenne ratkaisee ja rennolla merimiesotteella päivästä tulee täydellinen.

 
Kapteeni suunnittelee teille parhaan mahdollisen purjehdusreitin ottaen huomioon sään ja laivan tarvitseman syväyksen, huomioiden myös teidän mahdolliset reittitoiveet. Laivaemäntämme vastaa miehistön avustuksella niin juoma, kuin ruokatarjoiluista ja laivan koko henkilökunta on valjastettu huolehtimaan morsiusparista ja häävieraista, jolloin te voitte keskittyä olennaiseen, nauttia päivästä, ottaa rennosti ja antaa lempeän merituulen kuljettaa teidät kohti avioliiton satamaa.

Vuosien hääpurjehduskokemus apunamme autamme teitä unohtumattoman hääpäivän suunnittelussa ja toteutuksessa. Saatte kaiken oman näköiseenne hääjuhlaan yhdestä paikasta ja me olemme teidän apunanne koko tämän ihanan matkan ajan!
 
 

TARJOILUT

Herkullinen ruoka on olennainen osa hääjuhlaa ja ruokatajoilujen suunnittelu ja tilaus onnistuvatkin helposti laivavarauksen yhteydessä.
 
Suosittelemme laivalle buffet-tyylistä tarjoilua ja kotisivuiltamme kohdasta laivakeittiö löydätte muutamia herkullisia menuehdotuksia, jotka soveltuvat juhlaan sellaisenaan tai niitä voi käyttää apuna mieleistä tarjoilukokonaisuutta laadittaessa. Autamme mielellämme teidän makunne mukaisen menun suunnittelussa.
 


Laivoillemme saa tuoda omat juomat, joiden tarjoilusta huolehtii laivaemäntä miehistön avustuksella.

Purjelaivoiltamme löytyy täydelliset ruokailuastiastot reilulle 60 hengelle ja ne sisältyvät tarjoilujen hintaan.

Purjelaivakonttorin kautta voitte halutessanne vuokrata juhlaanne myös pöytäliinat, ja laivaemäntä huolehtii tarjoilujen näyttävästä esillepanosta meriteeman mukaisesti.
 
 

SOMISTUS JA OHJELMA

Laivan varauksen yhteydessä suosittelemme, että tulette tutustumaan laivoihimme Halkolaituriin. Laivaesittely sisältyy alusvuokraan ja se kannattaa hyödyntää, kun mietitte vihkiseremonian toteutusta, somisteita ja tarjoiluja sekä mahdollista ohjelmaa.

Perinteinen puinen purjelaiva on jo itsessään romanttinen juhlatila mutta saatte toki somistaa laivan oman makunne mukaan aina servieteistä lähtien. Laivalle voi tulla puolituntia ennen tilaisuuden alkua laittamaan koristeita paikalleen ja juhlan jälkeen teillä on puolituntia aikaa somisteiden purkua varten. Mahdollisesta lisäajasta sovitaan erikseen ja se vaikuttaa laivavuokrahintaan.

Purjehduksen ohjelma suunnitellaan tietysti teidän toiveiden mukaan, perinteiset ja ei niin perinteiset hääleikit onnistuvat laivallakin mutta lisäksi vierailla ja morsiusparilla on mahdollisuus osallistua kaikkeen purjehdustoimintaan juhlan aikana. Vihkimisen jälkeen, tuore aviopari pääsee nostamaan purjeet yhteiselle matkalle.

Lisää tunnelmaa tuo tietysti elävä musiikki. Suosittelemme laivoillemme akustista musiikkia, jolloin muusikoiden on helppo soittaa laivassa haluamassaan paikassa, joko kannella tai kannen alla, tilanteesta riippuen.

 
 

HÄÄYÖ JA YÖPYMINEN

Hääjuhlan jälkeen muuntautuu laiva viihtyisäksi yöpymistilaksi. Morsiuspari voi halutessaan viettää hääyön myös laivalla, joko kahdestaan tai vaikkapa lähimpien ystävien kanssa, merellä tai laiturissa. Jos juhlavieraita saapuu kauempaa, on Svanhildin seitsemään 2-3-hengen hyttiin mahdollista majoittaa 18 häävierasta ja Astridin skanssissa ja kahdessa hytissä majoittuu 18 henkeä.

 
 
 
 

JÄRJESTETÄÄN YHDESSÄ IKIMUISTOISET HÄÄT