Pikkujoulut

 

LAIVASAUNA LÄMPIÄÄ HALKOLAITURISSA

 

Kun ulkona on pimeää ja kylmää on sisällä laivassa aina lämmin ja aivan erityinen menneen ajan tunnelma! Purjelaivoilla järjestät tunnelmalliset pikkujoulut, saunaillat, illanistujaiset tai vaikkapa peli-illat, jotka kruunataan laivakokin herkullisilla tarjoiluilla.

Laituritilaisuudet järjestetään Helsingin Halkolaiturissa, eli aivan keskustassa, paraatipaikalla. Ilta voi siis kätevästi jatkua vielä kaupungissa ja saahan laivalle toki jäädä yöksikin!

Svanhildin tilavaan salonkiin mahtuu pöydän ääreen ruokailemaan n. 30 henkeä ja Astridin viihtyisään skanssiin noin 20 henkeä pöydän ääreen.

SUUNNITELLAAN YHDESSÄ TEIDÄN NÄKÖINEN JUHLA!

 

Alusvuokrat laituritilaisuuksiin

kolme (3) tuntia hintaan 475 €
neljä (4) tuntia hintaan 575 €
viisi (5) tuntia hintaan 680 €
kuusi (6) tuntia hintaan 790 €


Hintaan sisältyy alus ja tarvittava miehistö sekä laivan sauna pyyhkeineen. Hintaan ei sisälly purjehdusta vaan alus on yksityiskäytössänne Helsingin Halkolaiturissa. Tapahtumat, jotka sisältävät yöpymisen hinnoitellaan erikseen. Yrityshintoihin lisätään arvonlisävero 25,5 %, yksityishenkilöiden alusvuokra sisältää verot. Laivavuokra yllämainituilla hinnoilla edellyttää, että tarjoilut järjestetään Helsingin Purjelaivakonttorin kautta. Hinnat ovat voimassa sesongin ulkopuolella 15.10. alkaen.
 
 

PIKKUJOULUMENUT

Laivakeittiön pikkujoulumenut, olkaa hyvä! Myös näitä menuja on mahdollista tuunata oman mieltymyksen mukaisesti.

Menukokonaisuus kannattaa valita kattamaan mahdollisimman monta erityisruokavaliota ja poissulkemaan mahdollisimman monta allergiaa.

Kaikki laivakeittiön tarjoilut ovat laktoosittomia, muut erityisruokavaliomerkinnät löytyvät menuista. Autamme mielellämme menukokonaisuuden valinnassa ja suunnittelussa. Kaikkiin menuehdotuksiin sisältyy raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi.
(M = maidoton, G = gluteeniton, V = vegaani)

MENU I

35 € / henkilö

Kylmät ruoat

  • Vihreitä lehtiä ja tryffeli-viinietikkakastiketta (M, V, G)
  • Tabbouleh-salaattia kvinoasta (salaatissa mm. taateleita ja harissaa) (M, V, G)
  • Graavia lohta ja sinappi-tillikastiketta  (M, G)
  • Maalaisperunasalaattia ja paahdettua parsakaalia  (M, V, G)
  • Paahtopaistia ja piparjuurikastiketta  (G)

Lämpimät ruoat

  • Paistettua kananpoikaa ja yrttipunaviinikastiketta rosmariinilla sekä timjamilla maustettuna  (M, G)
  • Tryffelillä ja valkosipulilla maustettua peruna-kukkakaaligratiinia (G, saatavana myös V)
  • Vihreitä papuja ja punasipulia (M, V, G)
  • Ylikypsää viljapossua jouluisin maustein (mm. neilikkaa ja kanelia) sekä omenaista kermakastiketta (G)

Jälkiruoka

  • Chili-suklaakakkua, vadelmakastiketta ja suolaista kinuskikastiketta (G)
  • Kahvia ja teetä

MENU II

40 € / henkilö

Kylmät ruoat

  • Rapuskagenia ja paahdettua saaristolaisleipää (saatavana myös G)
  • Omenalla maustettua sillikaviaaria (G)
  • Vegaanisia kasvisrullia grillatusta paprikasta ja munakoisosta vegaanisella täytteellä (M, V, G)
  • Jouluista perunasalaattia (mm. creme fraichea, omenaa, kaprista, Myrttisen suolakurkkua) (G)
  • Grillattua appelsiinikananpoikaa ja appelsiinimajoneesikastiketta (M, G)
  • Vihreitä lehtiä ja tryffelivinegrettiä (M, V, G)
  • Maalaispateeta ja marjahilloketta (vadelmaa, karhunvadelmaa, salottisipulia ym.) (G)

Lämpimät ruoat

  • Ylikypsää Roslundin härkää laivakokin tapaan (M, G)
  • Paahdettuja juureksia ja perunaa (palsternakkaa, lanttua ja porkkanaa) (M, V, G)
  • Miedosti savustettua lohta ja herkkutattimuhennosta (G)
  • Ratatouillea grillatuista vihanneksista ja kikherneitä (M, V, G)

Jälkiruoka

  • Vadelmakakkua ja vanilja-kanelivaahtoa (G)
  • Kahvia ja teetä