Herkullinen ruoka on olennainen osa purjehdusta ja Purjelaivakonttorin aluksilla siihen panostetaankin aivan erityisellä intohimolla. Tarjoilukokonaisuudet perustuvat tuoreisiin, puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin, hyödyntäen lähitoimittajien antimia kauden tarjonnan mukaan.
Herkullinen ruoka syntyy laadusta, ammattitaidosta sekä kestävistä valinnoista, ja näillä periaatteilla on laivakokkimme suunnitellut valmiit tarjoiluehdotukset, jotka on mahdollista räätälöidä myös asiakkaan toiveiden mukaan.
Purjehdustarjoilut toimittaa Soppakoura Oy.
Menukokonaisuus kannattaa valita kattamaan mahdollisimman monta erityisruokavaliota ja poissulkemaan mahdollisimman monta allergiaa.
Kaikki
laivakeittiön tarjoilut ovat laktoosittomia, muut
erityisruokavaliomerkinnät löytyvät menuista. Autamme mielellämme menukokonaisuuden valinnassa ja suunnittelussa. Kaikkiin
menuehdotuksiin sisältyy raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi.
(M = maidoton, G = gluteeniton, V =
vegaani)
täytettynä palvikalkkunalla ja/tai juustolla, salaatilla tomaatilla ja kurkulla
Marjasmoothieta ja jogurttia
Kahvia, teetä ja tuoremehua
TAI
Rapeaksi paistettua pekonia ja nakkeja, espanjalaista uunimunakasta
Leikattuja hedelmiä ja mustikkasmoothieta
Leipävalikoima, voita ja hummusta, leikkeleitä, juustoja ja vihanneksia
Uunituoretta croisanttia ja hilloa
Kahvia, teetä ja tuoremehua
Laivakokin kesäsalaattia vihreillä lehdillä, kurkulla, retiisillä,
mansikoilla ja kesäsipulilla (M, G, V)
Kvinoa-linssisalaattia paahdetulla porkkanalla, kesäkurpitsalla, puolikuivatuilla tomaateilla ja sitruunaisella basilikakastikkeella (M, G, V)
Kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa (G)
Maalaisperunasalaattia kauden perunoista (M, G, V)
Itse savustettua lohta ja kermaviilikastiketta (G)
Ratatouillea munakoisosta, paprikasta, kesäkurpitsasta ja kikherneistä
yrttisessä tomaattikastikkeessa (M, G, V)
Herkkulihapyöryköitä
(M, G)
Tuoretta leipää ja levitettä (saatavilla myös G)
***
Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä
Tomaattia,
rapeita kauden kasviksia lähituottajilta, päivän kalaa*,
kalalientä ja mausteita
TAI
Perunaa, fenkolia, kauden kasviksia ja päivän kalaa* maustettuna valkoviinillä ja timjamilla
TAI
Kermainen tai kirkas
TAI
Perunaa, runsaasti tuoreita satokauden juureksia ja kasviksia,
marinoitua tofua ja kikherneitä
TAI
Saatavilla sienien satokauden aikaan n. 15.7. alkaen
***
Valitkaa yksi keitto koko porukalle, erityisruokavaliot voimme huomioida erikseen. Keittomenujen kanssa tarjoillaan leipävalikoima, jossa tuoretta itseleivottua vaaleaa sekaleipää, saaristolaisleipää sekä ruisleipää ja voita.
Menuun sisältyy myös jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä.
Perinteinen merimiespihvi luomuhärästä
TAI
Perinteistä lohilaatikkoa mukaillen höystettynä Koskenlaskijajuustolla ja purjolla
TAI
Kantarelleja tai viljapossun savukylkeä tai molempia
perunaa, sipulia, kermaa ja sinappia
TAI
Pastaa, oliiveja, kuivattuja tomaatteja, paahdettua kesäkurpitsaa, punasipulia, tofua ja tuoreita yrttejä
***
Valitkaa yksi lounasvaihtoehto koko porukalle, erityisruokavaliot voimme huomioida erikseen.
Purjehtijan lounaan kanssa tarjoillaan raikasta vihreää salaattia kastikkeineen sekä leipävalikoima, jossa tuoretta itseleivottua vaaleaa sekaleipää, saaristolaisleipää sekä ruisleipää ja voita.
Vihreitä lehtiä, kurkkua ja laivakokin tryffelivinegrettiä (M, G, V)
Kvinoa-linssisalaattia paahdetulla porkkanalla, kesäkurpitsalla, puolikuivatuilla tomaateilla ja sitruunaisella basilikakastikkeella (M, G, V)
Grillattua
vihreää parsaa, artisokkaa, pecorinojuustoa ja basilikaa (G)
Grillattuja kesäperunoita (G)
***
***
Grilliherkkujen höysteenä
sinappinen
cremé fraiche-kastike, chimichurrikastike ja
tomaatti-paprika-chilihilloke(G)
***
Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä
Vihreitä lehtiä, kurkkua, tomaattia ja laivakokin tryffelivinegrettiä (M, G, V)
Mummon kurkkuja (M, G, V)
Pikkelöityä varhaiskaalia ja porkkanaa (M, G, V)
Silliä ja silakkaa laivakokin tapaan (G)
Katkarapu-skagenia (G)
Savuahvenia, saaristolaisleipäkrutonkeja ja kesäistä kermaviilikastiketta (G)
Paahdettuja kesäperunoita ja yrttejä (G)
Täkkärin linssi-kasvispaistosta porkkanalla, kesäkurpitsalla, vegaanisella gratinoinnilla, maustettuna tuoreilla yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla (M, G, V)
Kalastajan haukimureketta ja ruohosipulikastiketta (G)
Päivän kalaa* merimiehen tapaan (G)
***
Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä
TAI
Grillattua vihreää parsaa, artisokkaa, pecorinojuustoa ja basilikaöljykastiketta (G)
TAI
Herkkulihapullia, tomaattisipulisalaattia sekä maalaisperunasalaattia paahdetuilla perunoilla, höystettynä öljypohjaisella sinappikastikkeella (G)
TAI
Laivurin ylikypsää viljapossua, barbequekastiketta ja coleslawsalaattia (G)
TAI
Grillattua kananpoikaa, vesimelonia, hunajamelonia, minttua, fetajuustoa, kevätsipulia, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja balsamicokastiketta (G)
TAI
Makkarapannu, teemalla "kolme kotimaista" sekä maalaisperunasalaattia paahdetuilla perunoilla, höystettynä öljypohjaisella sinappikastikkeella (G, saatavana myös V)
Valkosuklaamustikkatorttua ja sitruunaista vanilja-tuorejuustovaahtoa (G)
Laivakokin chili-suklaatorttua ja vadelmakastiketta (G)
Tuoreita marjoja lähituottajalta ja metsästä satokauden mukaan,
minttua ja kermavaahtoa (G)
Perinteistä mansikkakermakakkua
Täytetty moniviljasämpylä tai ruisleipä (M myös G ja V) 3,80 € / kpl
Juustoinen sieni- tai kinkkupurjopiiras (saatavana G, V) 4,50 € / annospala
Kahvi ja tee 3 € / henkilö
Jälkkärilistan herkut, mikäli eivät kuulu menuun 4,50 € / annospala
Saaristomerellinen silakkaruisleipä marinoiduilla silakoilla, ruohosipulikastikkeella, kananmunalla ja kesäsipulilla TAI Skagen 6,80 € / kpl
Laivakeittiön tarjoilut ovat buffet-tyylisiä ja ne tilataan henkilömäärän mukaan. Annoskoot ovat ravintola-alan ammattilaisten määrittämät. Mikäli koet, että normaali annoskoko ei riitä tyydyttämään teidän porukan nälkää, kysy myös ns. plus-aterioita. Kaikkiin menuehdotuksiin sisältyy raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi.
*Päivän kala = saatavuuden mukaa kotimaista villikalaa tai kotimaista viljeltyä kalaa.
Grillimenun toteuttamiseen laivalla, tarvitaan Laivakokki mukaan purjehdukselle. Laivakokin veloitus on 40 € / purjehdustunti.
Laivakeittiön hintoihin yrityksille lisätään arvonlisävero 14 %. Hinnat yksityishenkilöille sisältävät arvonlisäveron 14 %.
Koska laivoillamme ei ole anniskeluoikeuksia, mahdolliset alkoholijuomat voi toimittaa laivalle itse tai Alkon verkkokaupan kautta.
Kaikista juomatoimituksista laivalle sovitaan aina erikseen.