Herkullinen ruoka on olennainen osa purjehdusta ja Purjelaivakonttorin aluksilla siihen panostetaankin aivan erityisellä intohimolla. Tarjoilukokonaisuudet perustuvat tuoreisiin, puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin, hyödyntäen lähitoimittajien antimia kauden tarjonnan mukaan, kansainvälisiä makuja unohtamatta.
Herkullinen ruoka syntyy laadusta, ammattitaidosta sekä kestävistä valinnoista, ja näillä periaatteilla on laivakokki Juha Laukontaus suunnitellut valmiit tarjoiluehdotukset, jotka ovat helposti räätälöitävissä myös asiakkaan toiveiden mukaan.
Puuroa, muroja, munia ja jogurttia
Leipää sekä levitettä, leikkelettä, juustoa ja kasviksia
Kahvia, teetä ja mehuja
TAI
Munakasta, tuorepuuroa, hedelmiä ja smoothie
Tuoreet sämpylät sekä levitettä, leikkeleitä ja juustoja
Kahvia ja teetä
Laivurin lohikeitto
TAI
Kermainen härkäpapukasviskeitto
***
Keittojen lisäksi tarjoillaan leipäkori ja levitettä sekä jälkkäri, kahvia ja teetä
Makkarapannu
TAI
Janssoninkiusaus
TAI
Kalacheviceä ruissipseillä ja -lastuilla
TAI
Pekonilla höystetty kermainen kanttarelli-juurespyttipannu (saatavana myös vegenä)
TAI
Sinisimpukat ja laivan tikkuperunat
Vihersalaattia, ituja ja versoja
Paahdettu porkkana ja lampaanjuustosalaatti höystettynä rakuunalla
Tomaatti-sipulisalaattia
Villiriisi-tabbouleh
Oliiveja ja pähkinöitä
Kauden perunoita lämpimällä ruohosipuli kastikkeella
Sitruunaista jääkellarin lohta
Munakoiso-galantiinia
Conchiglioni-pastasalaattia kanalla
Leipäkori ja levitettä
***
Jälkkäri sekä kahvia ja teetä
Vihersalaattia, ituja ja versoja
Paahdettu porkkana ja lampaanjuustosalaatti höystettynä rakuunalla
Tomaatti-sipulisalaattia “pico de gallo”
Kuohuviinimarinoitua lohta nyytissä
Lampaankyljyksiä
Ratatouille grillatuista vihanneksista
Tuoremakkaroita
Häränlihaa lähituottajalta päivän hintaan
Varustamon kanaa Nikulan tilalta, puolikkaina vartaissa
Grilliherkut höystetään herkullisilla majoneesi-, barbegue- ja kurkkujugurttikastikkeilla
***
Jälkkäri sekä kahvia ja teetä
Rapuja päivän kappalehinnan mukaan
Rapukatteet, pöytäliinat, veitset, kupit ja essut
Pekonilla höystetty kermainen kanttarelli-juurespyttipannu (saatavana myös vegenä)
***
Suklaamarkiisia ja rommimarjoja
TAI
Häränfilee punaviinikastikkeessa kasvisten kera
***
Sabayonea ja liekitettyjä persikoita
Viher- ja tomaattisalaattia
Paahdettua juuressalaattia ja peltominttu jugurttia
Kruunuvuoren mummon kurkut
Sillilajitelma ja muita pikkukaloja poikineen liemessä
Graavikalaa
Kukkakaali gratiinia
Lintupataa fasaanista, pyystä ja sorsasta
Valkoviinissä ja yrteissä haudutettua spelttiä
Itämeren kalaa kalastajan pyydyksestä, päivän mukaan
***
Jälkkäri sekä kahvia ja teetä
Tarjoilutilauksen pystyt tekemään helposti purjehdustilauksen yhteydessä ja valitsemassasi tarjoilukokonaisuudessa huomioidaan mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat. Kaikkiin menuehdotuksiin - poislukien Sauna- ja Aamiasmenut - sisältyy valintanne mukainen jälkiruoka sekä raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi. Kaikki laivoillamme tarjottavat ruoat ovat laktoosittomia.
Koska laivoillamme ei ole anniskeluoikeuksia, mahdolliset alkoholi- ja virvoitusjuomat voi toimittaa laivalle itse tai Alkon verkkokaupan kautta. Kaikista juomatoimituksista laivalle sovitaan aina erikseen. Alkoholittomia virvokkeita on myös mahdollista tilata laivalta ja niistä veloitamme henkilömäärän mukaan 2 € / henkilö.
Suosittelemme laivan omaa tarjoilumallia, jossa miehistö hoitaa ruoka- ja juomatarjoilun sekä tiskauksen kokeneen laivakokkimme johdolla. Menuhinnat sisältävät ruoankuljetuksen, tarjoilu- ja ruokailuastiaston sekä tarjoilun.
Laivakokin tuntiveloitus on 38 € / tunti purjehduksen ajalta. Laivakeittiön hintoihin lisätään arvonlisävero 14 %.