LAIVAKEITTIÖ

ANNA MERITUULEN HERÄTTÄÄ RUOKAHALUSI

Herkullinen ruoka on olennainen osa purjehdusta ja Purjelaivakonttorin aluksilla siihen panostetaankin aivan erityisellä intohimolla. Tarjoilukokonaisuudet perustuvat tuoreisiin, puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin, hyödyntäen lähitoimittajien antimia kauden tarjonnan mukaan.

Herkullinen ruoka syntyy laadusta, ammattitaidosta sekä kestävistä valinnoista, ja näillä periaatteilla on laivakokkimme suunnitellut valmiit tarjoiluehdotukset, jotka on mahdollista räätälöidä myös asiakkaan toiveiden mukaan.

Purjehdustarjoilut toimittaa Soppakoura Oy.

 
 
 

MENUEHDOTUKSET 2024

Menukokonaisuus kannattaa valita kattamaan mahdollisimman monta erityisruokavaliota ja poissulkemaan mahdollisimman monta allergiaa.

Kaikki laivakeittiön tarjoilut ovat laktoosittomia, muut erityisruokavaliomerkinnät löytyvät menuista. Autamme mielellämme menukokonaisuuden valinnassa ja suunnittelussa. Kaikkiin menuehdotuksiin sisältyy raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi.
(M = maidoton, G = gluteeniton, V = vegaani)

 

AAMIAISET

kysy myös M, G ja V aamiaiset


Sämpylä, ruisleipä tai croissant

täytettynä palvikalkkunalla ja/tai juustolla, salaatilla tomaatilla ja kurkulla
Marjasmoothieta ja jogurttia

Kahvia, teetä ja tuoremehua

10 € / henkilö

TAI

Rapeaksi paistettua pekonia ja nakkeja, espanjalaista uunimunakasta

Leikattuja hedelmiä ja mustikkasmoothieta

Leipävalikoima, voita ja hummusta, leikkeleitä, juustoja ja vihanneksia

Uunituoretta croisanttia ja hilloa

Kahvia, teetä ja tuoremehua

19 € / henkilö


BRUNSSI

32,50 € / henkilö

Laivakokin kesäsalaattia vihreillä lehdillä, kurkulla, retiisillä,
mansikoilla ja kesäsipulilla (M, G, V)

Kvinoa-linssisalaattia paahdetulla porkkanalla, kesäkurpitsalla, puolikuivatuilla tomaateilla ja sitruunaisella basilikakastikkeella  (M, G, V)

Kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa (G)

Maalaisperunasalaattia kauden perunoista (M, G, V)

Itse savustettua lohta ja kermaviilikastiketta (G)

Ratatouillea munakoisosta, paprikasta, kesäkurpitsasta ja kikherneistä
yrttisessä tomaattikastikkeessa (M, G, V)

Herkkulihapyöryköitä (M, G)

Tuoretta leipää ja levitettä (saatavilla myös G)

***

Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä


 

KATTILASTA

24 € / henkilö

LAIVURIN TOMAATTINEN KALAKEITTO (M, G)

Tomaattia, rapeita kauden kasviksia lähituottajilta, päivän kalaa*,
kalalientä ja mausteita

TAI

KAPTEENIN KALAKEITTO (G)

Perunaa, fenkolia, kauden kasviksia ja päivän kalaa* maustettuna valkoviinillä ja timjamilla

TAI

PERINTEINEN LOHIKEITTO (G)

Kermainen tai kirkas

TAI

LAIVAKOKIN SAARISTOLAISKASVISKEITTO (M, G, V)

Perunaa, runsaasti tuoreita satokauden juureksia ja kasviksia,
marinoitua tofua ja kikherneitä

TAI

KANTTARELLIKEITTO (G)

Saatavilla sienien satokauden aikaan n. 15.7. alkaen

***

Valitkaa yksi keitto koko porukalle, erityisruokavaliot voimme huomioida erikseen. Keittomenujen kanssa tarjoillaan leipävalikoima, jossa tuoretta itseleivottua vaaleaa sekaleipää, saaristolaisleipää sekä ruisleipää ja voita.

Menuun sisältyy myös jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä.


PURJEHTIJAN LOUNAS

20 € / henkilö

Padat ja laatikot isoon nälkään

MERIMIESPIHVI (G)

Perinteinen merimiespihvi luomuhärästä

TAI

LAIVURIN LOHI-PERUNAPAISTOS (G)

Perinteistä lohilaatikkoa mukaillen höystettynä Koskenlaskijajuustolla ja purjolla

TAI

SVANHILDIN PYTTIPANNU (G, saatavana myös V)

Kantarelleja tai viljapossun savukylkeä tai molempia
perunaa, sipulia, kermaa ja sinappia

TAI

TÄKKÄRIN KASVISPASTAPAISTOS (V, saatavana myös G)

Pastaa, oliiveja, kuivattuja tomaatteja, paahdettua kesäkurpitsaa, punasipulia, tofua ja tuoreita yrttejä

***

Valitkaa yksi lounasvaihtoehto koko porukalle, erityisruokavaliot voimme huomioida erikseen. Purjehtijan lounaan kanssa tarjoillaan raikasta vihreää salaattia kastikkeineen sekä leipävalikoima, jossa tuoretta itseleivottua vaaleaa sekaleipää, saaristolaisleipää sekä ruisleipää ja voita.

 

GRILLI

35 € / henkilö

Vihreitä lehtiä, kurkkua ja laivakokin tryffelivinegrettiä (M, G, V)

Kvinoa-linssisalaattia paahdetulla porkkanalla, kesäkurpitsalla, puolikuivatuilla tomaateilla ja sitruunaisella basilikakastikkeella (M, G, V)

Grillattua vihreää parsaa, artisokkaa, pecorinojuustoa ja basilikaa (G)

Grillattuja kesäperunoita (G)

***

valitkaa alla olevista 1-3 vaihtoehtoa grilliin
(grillattavia valmistetaan kutakin sama määrä ja ne ovat tarjolla kaikille)

  • Lohta ja purjoa (G)
  • Roslundin härkää maustettuna laivakokin grillikastikkeella (M, G)
  • Lampaan kyljyksiä (M, G)
  • Viljapossun kylkeä maustettuna laivakokin grillikastikkeella (M, G)
  • Kananpoikaa marinoituna sitruunalla, Dijon-sinapilla, rosmariinilla ja valkosipulilla (M, G)
  • Tuoremakkaroita lähituottajalta (M, G)
  • Marinoitua tofua (V, G)

***
Grilliherkkujen höysteenä sinappinen cremé fraiche-kastike, chimichurrikastike ja
tomaatti-paprika-chilihilloke(G)

***

Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä

HUOM!
Laivakokki grillaa valintanne laivalla, laivakokin veloitus on 40 € / purjehdustunti


ITÄMERI

42,50 € / henkilö
Itämeriystävällinen, merellinen vaihtoehto kotimaisesta kalasta ja kasviksista

Vihreitä lehtiä, kurkkua, tomaattia ja laivakokin tryffelivinegrettiä (M, G, V)

Mummon kurkkuja (M, G, V)

Pikkelöityä varhaiskaalia ja porkkanaa (M, G, V)

Silliä ja silakkaa laivakokin tapaan (G)

Katkarapu-skagenia (G)

Savuahvenia, saaristolaisleipäkrutonkeja ja kesäistä kermaviilikastiketta (G)

Paahdettuja kesäperunoita ja yrttejä (G)

Täkkärin linssi-kasvispaistosta porkkanalla, kesäkurpitsalla, vegaanisella gratinoinnilla, maustettuna tuoreilla yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla (M, G, V)

Kalastajan haukimureketta ja ruohosipulikastiketta (G)

Päivän kalaa* merimiehen tapaan (G)

***

Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä

ILTAPALAT

19 € / henkilö

Väli-/ iltapalatyyppinen ratkaisu pienempään nälkään

Hinta sisältää kolme vaihtoehtoa asiakkaan valinnan mukaan sekä tuoretta leipää levitteineen.


Kvinoa-linssisalaattia paahdetulla porkkanalla, kesäkurpitsalla, puolikuivatuilla tomaateilla ja sitruunaisella basilikakastikkeella (M, G, V)

TAI

 Grillattua vihreää parsaa, artisokkaa, pecorinojuustoa ja basilikaöljykastiketta (G)

TAI

Herkkulihapullia, tomaattisipulisalaattia sekä maalaisperunasalaattia paahdetuilla perunoilla, höystettynä öljypohjaisella sinappikastikkeella (G)

TAI

Laivurin ylikypsää viljapossua, barbequekastiketta ja coleslawsalaattia (G)

TAI

Grillattua kananpoikaa, vesimelonia, hunajamelonia, minttua, fetajuustoa, kevätsipulia, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja balsamicokastiketta (G)

TAI
Makkarapannu, teemalla "kolme kotimaista" sekä maalaisperunasalaattia paahdetuilla perunoilla, höystettynä öljypohjaisella sinappikastikkeella (G, saatavana myös V)


JÄLKKÄRIVAIHTOEHDOT

Valkosuklaamustikkatorttua ja sitruunaista vanilja-tuorejuustovaahtoa (G)

Laivakokin chili-suklaatorttua ja vadelmakastiketta (G)

Tuoreita marjoja lähituottajalta ja metsästä satokauden mukaan,
minttua ja kermavaahtoa (G)

Perinteistä mansikkakermakakkua

 

PIENET PURTAVAT ja LISUKKEET

Täydennä menukokonaisuutta

Täytetty moniviljasämpylä tai ruisleipä (M myös G ja V) 3,80 € / kpl

Juustoinen sieni- tai kinkkupurjopiiras (saatavana G, V)  4,50 € / annospala

Kahvi ja tee 3 € / henkilö

Jälkkärilistan herkut, mikäli eivät kuulu menuun 4,50 € / annospala

Saaristomerellinen silakkaruisleipä marinoiduilla silakoilla, ruohosipulikastikkeella, kananmunalla ja kesäsipulilla TAI Skagen 6,80 € / kpl


 

Laivakeittiön tarjoilut ovat buffet-tyylisiä ja ne tilataan henkilömäärän mukaan. Annoskoot ovat ravintola-alan ammattilaisten määrittämät. Mikäli koet, että normaali annoskoko ei riitä tyydyttämään teidän porukan nälkää, kysy myös ns. plus-aterioita. Kaikkiin menuehdotuksiin sisältyy raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi.

*Päivän kala = saatavuuden mukaa kotimaista villikalaa tai kotimaista viljeltyä kalaa.

Grillimenun toteuttamiseen laivalla, tarvitaan Laivakokki mukaan purjehdukselle. Laivakokin veloitus on 40 € / purjehdustunti.

Laivakeittiön hintoihin yrityksille lisätään arvonlisävero 14 %. Hinnat yksityishenkilöille sisältävät arvonlisäveron 14 %.

Kaikkiin tarjoiluihin sisältyy ruoan kuljetus, astiastot ja tarjoilu.

Koska laivoillamme ei ole anniskeluoikeuksia, mahdolliset alkoholijuomat voi toimittaa laivalle itse tai Alkon verkkokaupan kautta.
Kaikista juomatoimituksista laivalle sovitaan aina erikseen.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Purjehdustarjoilut toimittaa:
 

KOSKA MERELLÄ TULEE AINA NÄLKÄ!