LAIVAKEITTIÖ

ANNA MERITUULEN HERÄTTÄÄ RUOKAHALUSI

Herkullinen ruoka on olennainen osa purjehdusta ja Purjelaivakonttorin aluksilla siihen panostetaankin aivan erityisellä intohimolla. Tarjoilukokonaisuudet

perustuvat tuoreisiin, puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin, hyödyntäen lähitoimittajien antimia kauden tarjonnan mukaan.

Herkullinen ruoka syntyy laadusta, ammattitaidosta sekä kestävistä valinnoista, ja näillä periaatteilla on laivakokkimme suunnitellut valmiit tarjoiluehdotukset, jotka on mahdollista räätälöidä myös asiakkaan toiveiden mukaan.

Purjehdustarjoilut toimittaa Soppakoura Oy.

 
 
 

MENUEHDOTUKSET 2023

Menukokonaisuus kannattaa valita kattamaan mahdollisimman monta erityisruokavaliota.
Kaikki laivakeittiön tarjoilut ovat laktoosittomia, muut erityisruokavaliomerkinnät löytyvät menuista.
Autamme mielellämme menu-kokonaisuuden valinnassa ja suunnittelussa.

 

AAMIAISET

kysy myös gluteenittomat ja vegaaniset aamiaiset


Sämpylä, ruisleipä tai croissant

täytettynä palvikalkkunalla ja/tai juustolla, salaatilla tomaatilla ja kurkulla
Marjasmoothieta ja jogurttia

Kahvia, teetä ja tuoremehua

10 € / henkilö

TAI

Rapeaksi paistettua pekonia ja nakkeja, espanjalaista uunimunakasta

Leikattuja hedelmiä ja mustikkasmoothieta

Leipävalikoima, voita ja hummusta, leikkeleitä, juustoja ja vihanneksia

Uunituoretta croisanttia ja hilloa

Kahvia, teetä ja tuoremehua

18 € / henkilö


BRUNSSI

32 € / henkilö

Laivakokin kesäsalaattia vihreillä lehdillä, kurkulla, retiisillä,
mansikoilla ja kesäsipulilla (M, G, V)

Tabbouleh-salaattia kvinoasta marinoidulla ja grillatulla tofulla (M, G, V)

Kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa (G)

Maalaisperunasalaattia kauden perunoista (M, G, V)

Itse savustettua lohta ja kermaviilikastiketta (G)

Ratatouillea munakoisosta, paprikasta, kesäkurpitsasta ja kikherneistä
yrttisessä tomaattikastikkeessa (M, G, V)

Herkkulihapyöryköitä (M, G)

Kananpoika-pastasalaattia (saatavilla myös G)

Tuoretta leipää ja levitettä (saatavilla myös G)

***

Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä


 

KATTILASTA

23 € / henkilö

LAIVURIN TOMAATTINEN KALAKEITTO (M, G)

Tomaattia, rapeita kauden kasviksia lähituottajilta, päivän kalaa suoraan kalastajalta,
kalalientä ja mausteita

TAI

LAIVAKOKIN SAARISTOLAISKASVISKEITTO (M, G, V)

Perunaa, runsaasti tuoreita satokauden juureksia ja kasviksia,
marinoitua tofua ja kikherneitä

TAI

LOHIKEITTO (G)

Kermainen tai kirkas

TAI

KANTTARELLIKEITTO (G)

Saatavilla sienien satokauden aikaan n. 15.7. alkaen

***

Keittomenujen kanssa tarjoillaan leipävalikoima, jossa tuoretta itseleivottua vaaleaa sekaleipää, saaristolaisleipää sekä ruisleipää ja voita. Menuun sisältyy myös jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä.


PURJEHTIJAN LOUNAS

19 € / henkilö

Padat ja laatikot isoon nälkään

MERIMIESPIHVIÄ (G)

Perinteinen merimiespihvi luomuhärästä

TAI

LAIVURIN LOHI-PERUNAPAISTOS (G)

Perinteistä lohilaatikkoa mukaillen höystettynä Koskenlaskijajuustolla ja purjolla

TAI

TÄKKÄRIN KASVISPASTAPAISTOS (V, saatavana myös G)

Pastaa, oliiveja, kuivattuja tomaatteja, paahdettua kesäkurpitsaa, punasipulia, fetaa ja tuoreita yrttejä

***

Purjehtijan lounaan kanssa tarjoillaan raikasta vihreää salaattia kastikkeineen sekä leipävalikoima, jossa tuoretta itseleivottua vaaleaa sekaleipää, saaristolaisleipää sekä ruisleipää ja voita.

 

GRILLI

34 € / henkilö

Vihreitä lehtiä, kurkkua ja laivakokin tryffelivinegrettiä (M, G, V)

Tabbouleh-salaattia kvinoasta sisältäen kuivattua tomaattia, paahdettuja vihreitä papuja, hunajapaahdettua porkkanaa, punasipulia ja harisa-kastiketta (M, G, V)

Grillattua vihreää parsaa, artisokkaa, pecorinojuustoa ja basilikaa (G)

Grillattuja kesäperunoita (G)

***

valitse alla olevista 1-3 vaihtoehtoa grilliin

  • Lohta ja Aurajuustoa nyytissä (Auran voi jättää pois) (G)
  • Grillattua härkää (M, G)
  • Lampaan kyljyksiä (M, G)
  • Viljapossun kylkeä laivurin tapaan (M, G)
  • Nahallista kananpojan rintafileetä marinoituna sitruunalla, Dijon-sinapilla,
    rosmariinilla ja valkosipulilla (M, G)
  • Tuoremakkaroita lähituottajalta (M, G)
  • Marinoitua ja grillattua tofua (V, G)

***
Grilliherkkujen höysteenä sinappinen cremé fraichekastike, yrttimajoneesikastike ja tomaatti-paprika-chilihilloke(G)

***

Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä

HUOM!
Laivakokki grillaa valintanne laivalla, laivakokin veloitus on 38 € / purjehdustunti


ITÄMERI

42 € / henkilö

Vihreitä lehtiä, kurkkua, tomaattia ja laivakokin tryffelivinegrettiä (M, G, V)

Mummon kurkkuja (M, G, V)

Kesäistä kolmen pavun salsa-salaattia (M, G, V)

Silliä ja silakkaa laivakokin tapaan (G)

Katkarapu-skagenia (G)

Savuahvenia, saaristolaisleipäkrutonkeja ja kesäistä kermaviilikastiketta (G)

Paahdettuja kesäperunoita ja yrttejä (G)

Kukkakaali-kesäkurpitsa-linssipaistosta (M, G, V)

Kalastajan haukimureketta ja ruohosipulikastiketta (G)

Luomuhärkää merimiehen tapaan (G)

Tuoretta leipää ja levitettä (saatavilla myös G)

***

Jälkkäri valinnan mukaan sekä kahvia ja teetä

ILTAPALAT

20 € / henkilö

Väli-/ iltapalatyyppinen ratkaisu pienempään nälkään

Hinta sisältää kolme vaihtoehtoa asiakkaan valinnan mukaan sekä tuoretta leipää levitteineen.


Tabbouleh-salaattia kvinoasta (M, G, V)

TAI

 Grillattua vihreää parsaa, artisokkaa, pecorinojuustoa ja basilikaöljykastiketta (G)

TAI

Herkkulihapullia, tomaattisipulisalaattia sekä maalaisperunasalaattia paahdetuilla perunoilla, höystettynä öljypohjaisella sinappikastikkeella (G)

TAI

Laivurin ylikypsää viljapossua, barbequekastiketta ja coleslawsalaattia (G)

TAI

Grillattua kananpoikaa, vesimelonia, hunajamelonia, minttua, fetajuustoa, kevätsipulia, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja balsamicokastiketta (G)

TAI
Makkarapannu, teemalla "kolme kotimaista" sekä maalaisperunasalaattia paahdetuilla perunoilla, höystettynä öljypohjaisella sinappikastikkeella (G, saatavana myös V)


JÄLKKÄRIVAIHTOEHDOT

Vadelmatorttua ja sitruunaista vanilja-tuorejuustovaahtoa (G)

Laivakokin chili-suklaatorttua ja vadelmakastiketta (G)

Tuoreita marjoja lähituottajalta ja metsästä satokauden mukaan,

minttua ja kermavaahtoa (G)

Perinteistä mansikka-kermakakkua

 

PIENET PURTAVAT ja LISUKKEET

Täydennä menukokonaisuutta

Täytetty moniviljasämpylä tai ruisleipä (M myös G ja V) 3,50 € / kpl

Juustoinen sieni- tai kinkkupurjopiiras (saatavana G, V)  4,50 € / annospala

Kahvi ja tee 3 € / henkilö

Jälkkärilistan herkut, mikäli eivät kuulu menuun 4,50 € / annospala

Saaristomerellinen silakkaruisleipä marinoiduilla silakoilla, ruohosipulikastikkeella, kananmunalla ja kesäsipulilla 6,50 € / kpl

 

Laivakeittiön tarjoilut ovat buffet-tyylisiä ja ne tilataan henkilömäärän mukaan. Annoskoot ovat ravintola-alan ammattilaisten määrittämät. Mikäli koet, että normaali annoskoko ei riitä tyydyttämään teidän porukan nälkää, kysy myös ns. plus-aterioita. Kaikkiin menuehdotuksiin sisältyy raikas, maailman puhtain Helsingin hanavesi.

Grillimenun toteuttamiseen laivalla tarvitaan Laivakokki mukaan purjehdukselle. Laivakokin veloitus on 38 € / purjehdustunti.

Laivakeittiön hintoihin yrityksille lisätään arvonlisävero 14 %. Hinnat yksityishenkilöille sisältävät arvonlisäveron 14 %.

Kaikkiin tarjoiluihin sisältyy ruoan kuljetus, astiastot ja tarjoilu.

Koska laivoillamme ei ole anniskeluoikeuksia, mahdolliset alkoholijuomat voi toimittaa laivalle itse tai Alkon verkkokaupan kautta.
Kaikista juomatoimituksista laivalle sovitaan aina erikseen.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Purjehdustarjoilut toimittaa:
 

KOSKA MERELLÄ TULEE AINA NÄLKÄ!