Vastuullisuus

Suomalainen meriluonto on ainutlaatuisen kaunis, rikas ja monipuolinen, se on meidän elämämme suuri rakkaus, jota haluamme omalla toiminnallamme vaalia niin, että siitä pääsevät myös jälkipolvet nauttimaan.

Puhdas meri on kaiken toimintamme edellytys ja ympäristön hyvinvointi otetaan huomioon kaikessa toiminnassamme. Purjehdus- ja konttoritoimintamme on aina perustunut ympäristöystävällisiin ja kestäviin ratkaisuihin. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja toiminnallemme on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti vuoden 2020 lopulla ja se kattaa niin laiva- kuin konttoritoimintamme.

Purjelaivakonttori on hyväksytty kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmaan, jonka avulla pystymme kehittämään toimintaamme ja kantamaan osuutemme ekologisesta, sosiaalisesta, eettisestä sekä kulttuurillisesta vastuusta osana kestävää suomalaista matkailua. STF-ohjelman loppuun saattaminen jäi hieman koronan jalkoihin, mutta jatkuu taas ja saadaan päätökseen vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tiedotamme edistymisestämme!

 

TAVOITTEEMME

Sekajätteen määrän vähentäminen
Ympäristöystävälliset hankinnat ja yhteistyökumppanit
Ympäristöarvoista viestiminen ja ympäristömyönteisyyden lisääminen
Hiilineutraalit purjehdukset
 

Näin rakentuu ympäristöystävällinen purjehdustapahtuma

Ruoka: Herkullinen ruoka on olennainen osa purjehdusta ja Purjelaivakonttorin aluksilla siihen panostetaankin aivan erityisellä intohimolla. Tarjoilukokonaisuudet perustuvat tuoreisiin, puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin, hyödyntäen lähitoimittajien antimia kauden tarjonnan mukaan, kansainvälisiä makuja unohtamatta. Herkullinen ruoka syntyy laadusta, ammattitaidosta sekä kestävistä valinnoista, ja näillä periaatteilla laivakokkimme on suunnitellut valmiit tarjoiluehdotukset, jotka ovat helposti räätälöitävissä myös asiakkaan toiveiden mukaan.

Jäte: Purjehduksella kertyvät jätteet lajitellaan asianmukaisesti. Mitään roskaa ei heitetä mereen. Molemmilta laivoilta löytyy täydelliset astiastot 60 hengelle, joten kertakäyttöastioiden tuominen laivalle on turhaa. Mikäli kertakäyttöastioita kuitenkin tarvitaan, tulee niiden olla lajiteltavissa joko kartonki- tai biojätteeseen. Kaikki laivan jätevesi varastoidaan tankkeihin ja hävitetään asianmukaisesti Helsingin purjelaivasatamassa Helsingin jätevesijärjestelmään.

Liikkuminen: Purjelaivakonttorin aluksilla purjehditaan aina kun se vaan on mahdollista ja purjehdusreitit suunnitellaan sään mukaan. Mikäli tuuli ei ota purjeisiin, otetaan avuksi apumoottori, joka kulkee uusiutuvalla NEW polttoöljyllä. Laivoille on myös helppo saapua ja Helsingin Halkolaituriin pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä tai jalan. Purjehduksille saavutaan usein isommalla porukalla, joten kimppakyydit ja tilausbussit ovat hyvä vaihtoehto.

Vesi: Purjelaivoilla tarjoillaan maailman puhtainta, Helsingin hanavettä, joten vesipullojen tuominen laivalle on kielletty.

Kestävää, ekologista ja elämyksellistä lähimatkailu aidolla perinnepurjelaivalla maailman kauneimmassa saaristossa jo vuodesta 1969.