Nuorisopurjehdukset

Kun Purjelaivakonttorin alukset Astrid ja Svanhild siirtyivät pois rahtiliikenteestä, on yksi niiden tärkeimmistä toimista ollut nuorisotoiminta, joka on tänäkin päivänä meille sydämen asia.

Järjestämme nuorisopurjehduksia heinäkuussa ja loppusyksystä ja ne on ensisijaisesti tarkoitettu 15-25-vuotiaille nuorille aikuisille. Nuorisopurjehduksille osallistuvat toimivat osana laivan miehistöä kokeneen päällystön ja kansimiehistön opastamana, joten aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita.

Laivalla elämä tapahtuu vahdeissa ympäri vuorokauden erilaisissa olosuhteissa, joissa yhteistyön merkitys korostuu. Nuorisopurjehdus onkin yhtä lailla elämän, kuin purjehduksen opettelua - opitaan elämään yhdessä, purjehtimalla.

Helsingin Purjelaivakonttorin alukset Astrid ja Svanhild osallistuvat

Tall Ships Races 2024 purjehduskilpailuun!

 
 
 

LUOKKARETKET

Toukokuussa, sekä syksyllä koulujen alettua aina lokakuun lopulle saakka, laivamme tekevät luokkaretkipurjehduksia, joista on hyvä jatkaa kevein mielin kohti kesälomaa tai hankkia uutta puhtia syksyn aherruksiin!

Retkipäivä suunnitellaan yhdessä opettajan tai retkitoimikunnan kanssa ja siihen voidaan sisällyttää yhteistä purjehdustoimintaa, opastettuja saariretkiä, uimista ja saunaa ja tietysti rutkasti hauskaa yhdessäoloa!

 

JOUKKUETAPAHTUMAT

Purjehduksen onnistuminen perustuu yhteistyöhön, vahvuuksien huomioimiseen, yksilön tuntemiseen, hiottuihin taitoihin ja vahvaan johtamiseen. Näiden lisäksi tarvitaan innostusta ja yhteinen päämäärä. Näillä samoilla periaatteilla toimii myös mikä tahansa joukkue. Kun joukkue siirretään aivan erilaiseen ympäristöön, oppivat lapset ja nuoret, ja miksei myös valmentajat ja toimihenkilöt, niin itsestään kuin toisistaankin aivan uusia asioita ja vahvuuksia, jotka on helppo siirtää pelikentälle.

Joukkuepurjehduksiin yhdistetään yhteistä purjehdustoimintaa ja joukkueen omaa ohjelmaa lähisaaressa. Uudet asiat tuntuvat helpommilta joukkuekavereiden kannustaessa ja joukkuehenkeä pääsee vahvistamaan vielä saunanlauteilla.

LEIRIKOULUT

Sesonkiaikojen ulkopuolella ja heinäkuussa on mahdollista toteuttaa useamman päivän mittaisia leirikoulupurjehduksia kotimaan saaristossa. Leirikoulu laivalla on yhdessä elämistä ja tekemistä parhaimmillaan ja oppilaat pääsevät osallistumaan kaikkeen toimintaan aina ruoan valmistuksesta purjehdukseen ja laivan ohjailuun.

 Leirikoulu laivalla opettaa ainutlaatuisella tavalla toisen ihmisen huomioimista olosuhteissa, joissa yhteistyön merkitys korostuu. Leirikoulujen ohjelma ja reitit suunnitellaan yhdessä luokan ja opettajan kanssa. Yöt vietämme saaristokylissä tai luonnonsatamissa.