Nuorisopurjehdukset

NUORET  SEIKKAILIJAT  VAUHDISSA

Purjelaivamme Astrid ja Svanhild vievät nuoret purjehtijat kokemaan uskomattomia seikkailuja aidossa merimieshengessä! Laivoillamme kaikki tehdään yhdessä ja nuoret pääsevätkin heti osallistumaan kaikkeen toimintaan laivalla aina purjeiden käsittelystä laivan ohjailuun ja saavat kattavan purjehduskoulutuksen matkan aikana. Iltaisin kokkaillaan yhdessä, lämmitetään saunaa ja pulahdetaan uimaan.

Laivoilla järjestetään mm. luokkaretkiä, leirikouluja, rippikoululeirejä ja koulupurjehduksia, alkaen muutaman tunnin luokkaretkistä jopa kuukauden mittaisiin koulupurjehduksiin.

 
 

NUORTEN SYYSLOMAPURJEHDUS 15.-18.10.2020

Syksyllä nuoriso otetaan osaksi Astridin miehistöä, kun syyslomalla laivan keula suunnataan ulapalle ja saaristoon. Aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta ei tarvita, sillä miehistömme opastaa nuoret purjehduksen saloihin. 

Purjehdus on ensisijaisesti suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille. Osallistumisen hinta on edullisempi alle 25-vuotiaille ja opiskelijoille.

 

LUOKKARETKET

Toukokuussa, sekä syksyllä koulujen alettua aina lokakuun lopulle saakka, laivamme tekevät luokkaretkipurjehduksia, joista on hyvä jatkaa kevein mielin kohti kesälomaa tai hankkia uutta puhtia syksyn aherruksiin! Köydet irrotetaan ja purjeet nostetaan aamupäivällä Helsingin Pohjoisrannasta Halkolaiturista ja oppilaat saavat välittömästi osallistua kaikkeen toimintaan laivalla. Mahdollisuuksien mukaan vierailemme purjehduksen lomassa jossain lähisaaressa tai vaikkapa Suomenlinnassa. Halkolaituriin palaamme takaisin klo 15:00 mennessä.

LEIRIKOULUT

Sesonkiaikojen ulkopuolella ja heinäkuussa teemme useamman päivän purjehduksia kotimaan saaristossa. Leirikoulu laivalla on yhdessä elämistä ja tekemistä parhaimmillaan ja oppilaat saavat osallistua kaikkeen toimintaan aina ruoan valmistuksesta purjehdukseen ja laivan ohjailuun. Leirikoulu laivalla opettaa ainutlaatuisella tavalla toisen ihmisen huomioimista olosuhteissa, joissa yhteistyön merkitys korostuu. Leirikoulujen ohjelma ja reitit suunnitellaan yhdessä luokan ja opettajan kanssa. Yöt vietämme saaristokylissä tai luonnonsatamissa.

Purjelaivamme Astrid sopii mainiosti leirikoululaisille, sillä laivan skanssi toimii niin yhteisenä toimitilana kun nukkumapaikkanakin. Astridilla mahtuu yöpymään jopa 30 nuorta!

KOULUPURJEHDUKSET

Järjestämme koulupurjehduksia pääsääntöisesti heinäkuussa esimerkiksi Tall Ships Race -tapahtumien yhteydessä. Koulupurjehduksilla purjehdusoppilaat toimivat osana laivan miehistöä kokeneen päällystön ja kansimiehistön opastamana, joten aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita. Laivalla elämä tapahtuu vahdeissa ympäri vuorokauden erilaisissa olosuhteissa, joissa yhteistyön merkitys korostuu. Koulupurjehdus (sail training) onkin yhtä lailla elämän kuin purjehduksen opettelua - opitaan elämään yhdessä, purjehtimalla. Koulupurjehdukset suuntautuvat Suomen saaristosta aina eteläiselle Itämerelle saakka. Koulupurjehduksella yöpyy 30 nuorta purjehtijaa.

 


JÄRJESTETÄÄN YHDESSÄ IKIMUISTOINEN PURJEHDUSELÄMYS