Purjehduslomat

UNOHTUMATON LOMA

Vuokraa purjelaiva omaan käyttöösi, tai vaikka koko suvun yhteiselle kesäretkelle. Lomapurjehdus aidolla vanhan ajan purjelaivalla on kokemus, joka palaa muistoihin vielä vuosien jälkeenkin. Lomapurjehduksella tunnelma syntyy yhdessä tekemisestä, osallistut kaikkeen toimintaan laivalla aina purjeiden käsittelystä ruoanvalmistukseen, miehistön opastamana tietenkin. Toki voitte myös jättää kaiken meidän hoidettavaksi.

Lomapurjehduksen kesto voi olla vuorokaudesta kuukauteen ja se suunnitellaan toiveittesi mukaan. Astridin isossa skanssissa majoittuu 22 yöpyjää ja Svanhildin seitsemässä viihtyisässä 2-3 hengen hytissä majoittuu 20 hengen porukka.

 
 

ESIMERKKEJÄ OMAN PORUKAN LOMAPURJEHDUKSISTA

 

TURUN SAARISTO 18.-21.7.2023

Purjelaiva Svanhild suuntaa heinäkuussa 2023 kohti Turkua ja nyt onkin erinomainen mahdollisuus varata laiva yksityiskäyttöön perheen, suvun tai vaikkapa kaveriporukan loman viettoon.

Kolmen vuorokauden purjehdusloma alkaa ja päättyy Turussa ja purjehdusreitti pysähdyspaikkoineen suunnitellaan yhdessä kapteenin kanssa, asiakkaan toiveiden mukaan, sääolosuhteet huomioiden. Svanhildin viihtyisissä 2-3-hengen hyteissä yöpyy maksimissaan 20 henkeä ja loman aikana on mahdollista osallistua kaikkeen purjehdustoimintaan miehistömme opastuksella. Laivan sauna lämpiää iltaisin tunnelmallisissa luonnonsatamissa ja laivaemäntä huolehtii purjehdustarjoiluista koko matkan ajan.

Lomaan on mahdollista yhdistää erilaisia saariston tarjoamia aktiviteetteja ja inspiraatiota niihin löytyy esimerkiksi osoitteesta https://visitturku.fi/saaristo.

Suunnitellaan yhdessä elämysloma maailman kauneimmassa saaristossa!

 

SAIL & PLAY

Sail & Play yhdistää aktiivisen harrastamisen ja upealla purjelaivalla purjehtimisen, se on seikkailu, johon mahtuu unohtumattomia purjehduspäiviä maailman kauneimmassa saaristossa ja juuri sinun harrastukseen sopivaa aktiviteettia kuten golfia, tennistä, melontaa tai rantalentistä.

Matkan aikana on myös mahdollista samoilla saarissa, sup-lautailla, polkujuosta, patikoida, sauvakävellä, saunajoogata, trx-treenata tai sitten vain rentoutua laivan puulämmitteisen saunan lempeissä löylyissä tai lekotella laivan kannella, riippukeinussa hyvän kirjan kanssa.

Koska Sail & Play arvostaa myös hyvää ruokaa, panostetaan herkutteluun laivakokin yltäkylläisillä tarjoiluilla myös aivan erityisellä intohimolla.

Porukka kasaan ja kohti aktiivista elämyslomaa!

 

SAARISTOMEREN KALASTAJAKYLÄT

Lähtö Kasnäsista, 3 vrk

TORSTAINA aamupäivällä purjehtijat saapuvat laivalle ja miehistö jakaa vieraat hytteihin, jonka jälkeen nautitaan lounas samalla kun laivan päällikkö kertoo aluksen historiasta ja laivan turvallisuusohjeista. Purjehditaan Stenskäriin, ”kalakauppaan”, jossa voidaan halutessa yöpyä tai jatketaan matkaa johonkin lähistöllä olevaan luonnonsatamaan.

PERJANTAINA, heti aamiaisen jälkeen irrotetaan köydet ja suunnataan kohti Berghamnia. Perille saavuttaessa nautitaan lounas ja tutustuminen saareen, luontopolkuun ja Saaristomeren kansallispuistoon.

LAUANTAI alkaa aamu-uinnilla ja heti aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Borstötä, jossa nautitaan lounas ja tutustutaan saareen ja museoon. Käännetään laivan keula kohti Högsåraa tai luonnonsatamaa, nautitaan illallinen ja laivan sauna lämpiää.

SUNNUNTAI-kahvit juodaan legendaarisessa Högsåran kahvilassa Farmors Cafe’ssa, tutustutaan luotsimuseoon sekä keisarin lomanviettosaareen, jonka jälkeen on aika palata Kasnäsiin ja kohti kotia.

 

HELSINGIN ITÄINEN SAARISTO JA PORVOO

Lähtö Helsingin Purjelaivasatamasta, 2 vrk

PERJANTAI iltapäivällä purjehtijat saapuvat laivalle ja miehistö jakaa vieraat hytteihin, jonka jälkeen nautitaan laivakahvit, samalla kun päällikkö kertoo aluksen historiasta ja turvallisuusohjeista. Lähdetään merelle. Illan tullen yövytään luonnonsatamassa, nautitaan illallinen rantakalliolla tai laivan kannella ja laivan sauna lämpiää.

LAUANTAI alkaa aamu-uinnilla ja heti aamiaisen jälkeen lähdetään purjehtimaan kohti itää. Vieraiden toiveiden ja sääolojen mukaan pysähdytään lounaalle tai nautitaan lounas purjehduksen lomassa. Illaksi rantaudutaan luonnonsatamaan tai vaikkapa Haikon Kartanon laituriin illastamaan ja saunomaan.

SUNNUNTAINA saavutaan Porvooseen, jossa vieraat voivat viettää aikaa haluamallaan tavalla ja palata Helsinkiin linja-autolla.

 

HELSINGIN LÄNTINEN SAARISTO JA PORKKALA

Lähtö Helsingin Purjelaivasatamasta, 2 vrk

PERJANTAI iltapäivällä purjehtijat saapuvat laivalle ja miehistö jakaa vieraat hytteihin, jonka jälkeen nautitaan laivakahvit, samalla kun päällikkö kertoo aluksen historiasta ja turvallisuusohjeista. Lähdetään merelle. Illan tullen yövytään luonnonsatamassa, nautitaan illallinen rantakalliolla tai laivan kannella ja laivan sauna lämpiää.

LAUANTAI alkaa aamu-uinnilla ja heti aamiaisen jälkeen lähdetään purjehtimaan kohti länttä. Vieraiden toiveiden ja sääolojen mukaan pysähdytään lounaalle tai nautitaan lounas purjehduksen lomassa. Illaksi rantaudutaan luonnonsatamaan illastamaan ja saunomaan.

SUNNUNTAINA palataan kotiin, Helsingin Purjelaivasatamaan.

 
 
 

JÄRJESTETÄÄN YHDESSÄ UNOHTUMATON PURJEHDUSLOMA