Purjehduslomat

UNOHTUMATON LOMA

Vuokraa purjelaiva omaan käyttöösi, tai vaikka koko suvun yhteiselle kesäretkelle. Heinäkuussa laivamme suuntaavat pidemmille purjehduksille Saaristomerelle, Saimaalle tai vaikka Saarenmaalle. Lomapurjehdus aidolla vanhan ajan purjelaivalla on kokemus, joka palaa muistoihin vielä vuosien jälkeenkin. Lomapurjehduksella tunnelma syntyy yhdessä tekemisestä, osallistut kaikkeen toimintaan laivalla aina purjeiden käsittelystä ruoanvalmistukseen, miehistön opastamana tietenkin. Toki voitte myös jättää kaiken meidän hoidettavaksi.

Lomapurjehduksen kesto voi olla vuorokaudesta kuukauteen ja se suunnitellaan toiveittesi mukaan. Astridin isossa skanssissa majoittuu 22 yöpyjää ja Svanhildin seitsemässä viihtyisässä 2-3 hengen hytissä majoittuu 20 hengen porukka.

Aina ei ole järkevää tai mahdollista vuokrata koko laivaa omaan käyttöön, joten järjestämme lomapurjehduksia myös yleisinä lomaretkinä, jolloin voit varata käyttöösi hytin tai punkan, Tulevana syksynä lähdetään Arktiselle purjehdukselle ja luvassa on myös Melontareissu, joista löydät lisätietoja alla olevasta linkistä.

 
 

ESIMERKKEJÄ OMAN PORUKAN LOMAPURJEHDUKSISTA

 

SAARISTOMEREN KALASTAJAKYLÄT

Lähtö Kasnäsista, 3 vrk

TORSTAINA aamupäivällä purjehtijat saapuvat laivalle ja miehistö jakaa vieraat hytteihin, jonka jälkeen nautitaan lounas samalla kun laivan päällikkö kertoo aluksen historiasta ja laivan turvallisuusohjeista. Purjehditaan Stenskäriin, ”kalakauppaan”, jossa voidaan halutessa yöpyä tai jatketaan matkaa johonkin lähistöllä olevaan luonnonsatamaan.

PERJANTAINA, heti aamiaisen jälkeen irrotetaan köydet ja suunnataan kohti Berghamnia. Perille saavuttaessa nautitaan lounas ja tutustuminen saareen, luontopolkuun ja Saaristomeren kansallispuistoon.

LAUANTAI alkaa aamu-uinnilla ja heti aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Borstötä, jossa nautitaan lounas ja tutustutaan saareen ja museoon. Käännetään laivan keula kohti Högsåraa tai luonnonsatamaa, nautitaan illallinen ja laivan sauna lämpiää.

SUNNUNTAI-kahvit juodaan legendaarisessa Högsåran kahvilassa Farmors Cafe’ssa, tutustutaan luotsimuseoon sekä keisarin lomanviettosaareen, jonka jälkeen on aika palata Kasnäsiin ja kohti kotia.

Kolmen vuorokauden alusvuokra sesongin ulkopuolella on 7 500 €, katso tarkemmat tiedot hinnastosta

 

HELSINGIN ITÄINEN SAARISTO JA PORVOO

Lähtö Helsingin Purjelaivasatamasta, 2 vrk

PERJANTAI iltapäivällä purjehtijat saapuvat laivalle ja miehistö jakaa vieraat hytteihin, jonka jälkeen nautitaan laivakahvit, samalla kun päällikkö kertoo aluksen historiasta ja turvallisuusohjeista. Lähdetään merelle. Illan tullen yövytään luonnonsatamassa, nautitaan illallinen rantakalliolla tai laivan kannella ja laivan sauna lämpiää.

LAUANTAI alkaa aamu-uinnilla ja heti aamiaisen jälkeen lähdetään purjehtimaan kohti itää. Vieraiden toiveiden ja sääolojen mukaan pysähdytään lounaalle tai nautitaan lounas purjehduksen lomassa. Illaksi rantaudutaan luonnonsatamaan tai vaikkapa Haikon Kartanon laituriin illastamaan ja saunomaan.

SUNNUNTAINA saavutaan Porvooseen, jossa vieraat voivat viettää aikaa haluamallaan tavalla ja palata Helsinkiin linja-autolla.

Kahden vuorokauden alusvuokra sesongin ulkopuolella on 6 500 €, katso tarkemmat tiedot hinnastosta.

 

HELSINGIN LÄNTINEN SAARISTO JA PORKKALA

Lähtö Helsingin Purjelaivasatamasta, 2 vrk

PERJANTAI iltapäivällä purjehtijat saapuvat laivalle ja miehistö jakaa vieraat hytteihin, jonka jälkeen nautitaan laivakahvit, samalla kun päällikkö kertoo aluksen historiasta ja turvallisuusohjeista. Lähdetään merelle. Illan tullen yövytään luonnonsatamassa, nautitaan illallinen rantakalliolla tai laivan kannella ja laivan sauna lämpiää.

LAUANTAI alkaa aamu-uinnilla ja heti aamiaisen jälkeen lähdetään purjehtimaan kohti länttä. Vieraiden toiveiden ja sääolojen mukaan pysähdytään lounaalle tai nautitaan lounas purjehduksen lomassa. Illaksi rantaudutaan luonnonsatamaan illastamaan ja saunomaan.

SUNNUNTAINA palataan kotiin, Helsingin Purjelaivasatamaan.

Kahden vuorokauden alusvuokra sesongin ulkopuolella on 6 500 €, katso tarkemmat tiedot hinnastosta.

 
 

JÄRJESTETÄÄN YHDESSÄ UNOHTUMATON PURJEHDUSLOMA