Purjehdusvieraidemme kokemuksia

 

FUTURICEN TYÖNTEKIJÖIDEN KESTOSUOSIKKI

"Purjelaiva on paikkana mieletön! Jotain aivan muuta kuin veneily tai normaali risteily. On hämmentävää, miten paljon laivalla on tilaa ja asioita, joita tehdä - kuten sauna!". Aino Maijalan silmät kirkastuvat, kun hän koostaa miksi Futurice palaa vuosi vuoden jälkeen Purjelaivakonttorin aluksille.

Futurice, Suomalainen ohjelmistoyritys, on tunnettu erinomaisesta työntekijäkokemuksestaan. Yritys on palkittu niin Suomen, kuin Euroopan tasolla erinomaisena työnantajana. Yrityksen arvoissa korostuvat avoimuus, luottamus ja yhteistyössä luotavat poikkeukselliset saavutukset. 

"Purjelaivalla parasta on se, että se sopii kaikille"

Henkilöstön hyvinvointiin panostetaan paljon. Yksi tärkeä tekijä on osastojen yhteiset tiimipäivät, joissa halutaan varmistaa yksilön kokemus häntä tukevasta yhteisöstä - antaa mahdollisuus tutustua kollegoihin myös aitona ihmisenä ilman arjen kiirettä tai suorittamisen painetta. Hetkestä ympäristössä, jossa on ”jatkuvasti tekemistä tekemättä mitään”, on tullut työntekijöiden kestosuosikki. 
 

Leppoisaa yhdessäoloa Futuricen purjehduksella. Kuva: Wilfried Bock

Välillä jaloittelemaan! Opastettu saarikierros kuuluu Futuricen purjehdusten vakio-ohjelmistoon. Kuva: Lotta Skogström

"Järjestäjän näkökulmasta purjelaivalla parasta on se, että se sopii kaikille. Kaikki löytävät omanhenkistä tekemistä, joka mahdollistaa tiimiytymisen samassa tilassa”, kertoo purjehduksen järjestelyistä vastaava Aino Maijala. Mahdollisuus olla purjelaivan kyydissä ja nauttia Helsingin saariston huikeista maisemista on jo itsessään kokemus. Valmistelematta sen erityisempää ohjelmaa, sisältyy purjehdukseen iso joukko yksilöllisiä, aitoja ja pysähdyttäviä hetkiä, kuten esimerkiksi: mahdollisuus osallistua purjeiden avaamiseen, hyppy hyiseen veteen kollegoiden yhteisen saunahetken jälkeen, herkullinen grilli-buffet merimaisemaa ihastellen tai hiljentyminen kuulemaan saariston jänniä tarinoita.
 

"Vain meitä varten oleva henkilökunta ymmärtää mitä kaipaamme"

Futuricen yrityskulttuurin mukaisesti, yksiköt voivat itseohjautuvasti luoda heille mieleisiä tiimitapahtumia. Aino on toimenkuvaltaan palvelumuotoilija ja purjelaivoilta saatava täyden palvelun kokemus sopii Ainon mukaan oman toimen ohessa tilausta tekevälle hyvin: "Vuosien kokemuksella, vain meitä varten oleva henkilökunta ymmärtää mitä kaipaamme missäkin kohtaa. Heillä on selvä näkemys kokonaisuudesta, mutta ovat valmiita muokkaamaan kaikki yksityiskohdat juuri meille sopivaksi. Laivan henkilökunnasta tulee kuin osa porukkaamme, ja joka vuosi saamme kokea jotain piristävän uutta.” 

"Työyhteisönä saamme kokea paljon henkilöstön hyvinvointiin panostavia hetkiä. Kuitenkin vain harvat ovat niitä, joista kerrotaan ylpeänä kotona puolisolle ja lapsille. Palautteen mukaan, purjehdus on yksi parhaista yhteisistä aktiviteeteistamme ja järjestämättä jättäminen johtaisi vihastumiseen", naurahtaa Aino varatessaan tulevan kesän tiimipurjehdusta.

- Aino Maijala, FUTURICE