Koronaohje

Purjelaivakonttori seuraa tiiviisti viranomaisten linjauksia ja noudattaa annettuja ohjeistuksia koskien tapahtumien järjestämisestä Covid-19 aiheuttaman erityistilan aikaan. Tämä ohjeistus heijastaa kulloisenkin tilanteen mukaista parasta tulkintaa ja muuttuu mahdollisten uusien viranomaisten antamien linjausten mukaan.

Ohjeen tarkoitus on mahdollistaa kaikille mieluisa ja turvallinen purjehduselämys.

Purjelaiva-purjehdukset ovat tämän hetken linjausten mukaan mahdollisia. Laivan matkustajakapasiteettia on pienennetty viranomaismääräysten mukaisesti ja riittävän turvavälin varmistamiseksi seuraavasti:
• Yritys- ja yksityistapahtumat enintään 50 vierasta/laiva
• Yleisöpurjehdukset enintään 50 vierasta/laiva

Mahdolliset yönylipurjehdukset katsotaan tapauskohtaisesti.

Purjehduksilla noudatetaan metrin turvaväliä yksilöiden välillä ja suosittelemme välttämään jatkuvaa liikkumista. Yleisöpurjehduksella oman ruokakunnan ryhmän väli voi olla lyhyempi, mutta kahden ryhmän väli on aina vähintään metrin siten, että kulkureitit jäävät vapaiksi.

Lähikontaktien välttämiseksi, purjeiden avaaminen ja kokoaminen toteutetaan hallitusti yksi purje/masto kerrallaan. Samassa köydessä saa olla vetämässä korkeintaan kaksi henkilöä ja suositellusti samasta ruokakunnasta. Purjeita kootessa, kokoojaköydet levitetään maston molemmin puolin siten, että yksittäisten vetäjien turvavälit säilyvät. Henkilökunta on aina apuna kaikessa purjehdustoiminnassa.

Yleisöpurjehdusten ruokailussa erityistilanne huomioidaan siirtymällä buffet-ruokailusta yksinkertaisempiin tarjoiltaviin kokonaisuuksiin, kuten keittoihin. Ruoka tarjoillaan henkilökunnan toimesta lautaselle ja lisukkeet, kuten leivät, asetetaan tarjolle yksitellen esim. veitsen käytön välttämiseksi. Ruokajonossa on maksimissan 10 henkeä kerrallaan ja ruokakuntaryhmien välillä pidetään vähintään metrin väli. Ruoan santsaus on luvallista ja suositeltavaa, mutta muistathan kunnioittaa jonoa, että kaikki saavat ensiksi yhden kierroksen. Henkilökunta seuraa tilannetta ja tarpeen tullen ohjeistaa tarkemmin, milloin on soveliasta hakea lisää. Yksityistilaisuuksien ruokatarjoilut järjestetään tapauskohtaisesti kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi.

Kauniilla kelillä ruokailu pyritään järjestämään laivan kannella ja/tai saaren laiturialueella. Sateen sattuessa, ruokailu järjestetään sisätiloissa vuoroissa. Käytetyt astiat kerätään ruokailuvälineiden palautuspisteestä kertakäyttöhansikkaita käyttäen.

Purjehduksilla on tarjolla käsidesiä ja käsiä suositellaan pestävän lämpimän veden ja saippuan avulla tavallista useammin ja esimerkiksi purjeiden nostoon osallistumisen jälkeen, ennen ruokailua jne. Purjehduksilla suositellaan käyttämään kasvomaskia. Sairaana tai flunssaoireisena purjehduksille ei voi osallistua.

Laivat pestään ennen jokaista purjehdusta ja purjehduksen jälkeen. Riippuen purjehduksen pituudesta, pestään laivojen pöytiä ja wc-tiloja myös purjehduksen aikana.

Kiitos, että kunnioitat yhteisiä pelisääntöjä ja omalta osaltasi turvaat kanssapurjehtijoillesi elämyksellisen merimatkan myös Covid-19-erityisaikana. Olemmehan tämänkin osalta #samassaveneessä.

 
Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat tarkempia tietoja purjehduksesta poikkeusoloissa, olethan yhteydessä konttoriin joko sähköpostitse konttori@purjelaiva.fi tai puhelimitse 09 686 0080,
autamme mielellämme.