Perinteinen Purjelaivapäivä

PERINTEINEN PURJELAIVAPÄIVÄ

sunnuntaina 11.10. klo 10-16

Perinteistä Purjelaivapäivää vietetään jo 33. kerran ja Suomen suuret purjelaivat kokoontuvat jälleen avoimin ovin Kauppatorille, Eteläsatamaan. Purjelaivapäivää viettämään saapuu aluksia eri puolilta rannikkoamme ja mukana on toki myös Helsingin Purjelaivakonttorin laivat Astrid, Svanhild ja Ingrid. Alukset ovat avoinna yleisölle klo 10 - 16, laivakohtaisin, koronatilanteesta johtuvin rajoituksin. Yleisö on tervetullut tutustumaan sekä itse purjelaivoihin, että niiden miehistöihin. Tapahtuma on yleisölle maksuton.


Tervasaaren Tynnyri ja Purjeiden Paraati lauantaina 10.10.

Tapahtuma alkaa jo lauantaina 10.10. iltapäivällä, jolloin perinnelaivat purjehtivat Tervasaaren Tynnyri-nimeä kantavan perinteisen purjehduskilpailun. Lähtölaukaus kilpailuun ammutaan merellä Helsingin edustalla ja maali sijaitsee Kaivopuisto - Katajanokka linjan eteläpuolella. Lähtöaika ja reitti määräytyvät tuuliolosuhteiden mukaan, maaliin saapuminen pyritään ajoittamaan klo 15-16 välillä.

Kisan jälkeen alukset ryhmittyvät Purjeiden Paraatiin, joka tuo purjelaivat purjehtien paraatikierrokselle Eteläsatamaan heti kilpailun jälkeen noin klo 16. Kilpailun maaliintulon ja Purjeiden Paraatin seuraamiseen yleisölle parhaat paikat ovat Kaivopuiston ja Katajanokan rannat. Paraatin päätteeksi alukset kiinnittyvät Eteläsatamaan Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön sunnuntain Perinteistä Purjelaivapäivää varten.

Tervetuloa!