Perinteinen Purjelaivapäivä 13.10.

PERINTEINEN PURJELAIVAPÄIVÄ

sunnuntaina 13.10. klo 10-16

Perinteistä Purjelaivapäivää vietetään jo 32. kerran ja Suomen suuret purjelaivat kokoontuvat jälleen avoimin ovin Kauppatorille, Eteläsatamaan. Tilaisuuteen on ilmoittautunut 14 alusta eri puolilta rannikkoamme ja mukana on toki myös Helsingin Purjelaivakonttorin alukset Astrid, Svanhild ja Ingrid. Kaikkia alukset ovat avoinna yleisölle klo 10 - 16. Yleisö on tervetullut tutustumaan sekä itse purjelaivoihin, että niiden miehistöihin. Aluksilla ja laiturilla on tarjolla mm. kahvia ja pullaa, lohisoppaa ja saaristolaismusiikkia. Tapahtuma on yleisölle maksuton.


Tervasaaren Tynnyri ja Purjeiden Paraati lauantaina 12.10.

Tapahtuma alkaa jo lauantaina 12.10. iltapäivällä, jolloin perinnelaivat purjehtivat Tervasaaren Tynnyri-nimeä kantavan perinteisen purjehduskilpailun. Lähtölaukaus kilpailuun ammutaan merellä Helsingin edustalla ja maali sijaitsee Kaivopuisto - Katajanokka linjan eteläpuolella. Lähtöaika ja reitti määräytyvät tuuliolosuhteiden mukaan, maaliin saapuminen pyritään ajoittamaan klo 15-16 välillä.

Kisan jälkeen alukset ryhmittyvät Purjeiden Paraatiin, joka tuo purjelaivat purjehtien paraatikierrokselle Eteläsatamaan heti kilpailun jälkeen noin klo 16. Kilpailun maaliintulon ja Purjeiden Paraatin seuraamiseen yleisölle parhaat paikat ovat Kaivopuiston ja Katajanokan rannat. Paraatin päätteeksi alukset kiinnittyvät Eteläsatamaan Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön sunnuntain Perinteistä Purjelaivapäivää varten.

Tervetuloa!