Perinteinen Purjelaivapäivä

AVOIMET OVAT PURJELAIVALLA

sunnuntaina 10.10.2021   klo 10-16

Perinteistä Purjelaivapäivää vietetään jo 34. kerran ja Suomen suuret purjelaivat kokoontuvat jälleen avoimin ovin Kauppatorille, Eteläsatamaan. Purjelaivapäivää viettämään saapuu aluksia eri puolilta rannikkoamme ja mukana on toki myös Helsingin Purjelaivakonttorin alukset ASTRID, SVANHILD JA INGRID.

Tervetuloa tutustumaan laivoihin ja niiden tarjoamiin lukuisiin mahdollisuuksiin, paikalla toki myös meidän laivojen päällystöä ja miehistöä.

Tapahtuma on yleisölle maksuton.


Kiitos, että huolehdit laivoilla vieraillessasi hyvästä käsihygieniasta, etkä tule paikalle flunssaoireisena tai kipeänä.

 

Tervasaaren Tynnyri ja Purjeiden Paraati lauantaina 9.10.2021

Tapahtuma alkaa jo lauantaina 9.10. iltapäivällä, jolloin perinnelaivat purjehtivat Tervasaaren Tynnyri-nimeä kantavan perinteisen purjehduskilpailun. Lähtölaukaus kilpailuun ammutaan merellä Helsingin edustalla ja maali sijaitsee Kaivopuisto - Katajanokka linjan eteläpuolella. Lähtöaika ja reitti määräytyvät tuuliolosuhteiden mukaan, maaliin saapuminen pyritään ajoittamaan klo 15-16 välillä.

Kisan jälkeen alukset ryhmittyvät Purjeiden Paraatiin, joka tuo purjelaivat purjehtien paraatikierrokselle Eteläsatamaan heti kilpailun jälkeen noin klo 16. Kilpailun maaliintulon ja Purjeiden Paraatin seuraamiseen yleisölle parhaat paikat ovat Kaivopuiston ja Katajanokan rannat. Paraatin päätteeksi alukset kiinnittyvät Eteläsatamaan Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön sunnuntain Perinteistä Purjelaivapäivää varten.

Tervetuloa!