Helsingin Perinnepurjehtijat

PYSY TAPAHTUMIEN TASALLA

Liity Purjelaivakonttorin ja Helsingin Perinnepurjehtijoiden postituslistalle, saadaksesi lisätietoja Tall Ships Races 2024 -purjehduskisasta. Miten pääset mukaan? Milloin lähdetään? Mitä pakata mukaan ja mistä ostaa liput? Näihin ja kaikkiin mahdollisiin kisaan liittyviin kysymyksiin saat vastaukset suoraan sähköpostiisi.

Täytä alla olevaan lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, lähetä lomake ja olet mukana postituslistallamme. Käsittelemme yhteystietojasi luottamuksellisesti ja ne ovat ainoastaan Helsingin Purjelaivakonttorin ja Helsingin Perinnepurjehtijat ry:n käytössä.

 

Astridin ja Svanhildin osallistuminen TSR 2024 -kisaan toteutetaan yhteistyössä
Helsingin Perinnepurjehtijat ry:n kanssa

 

Helsingin Perinnepurjehtijat ry    

Nuorisotoimintaa vuodesta 1994

 

Historia

Helsingin Perinnepurjehtijat ry. on vuonna 1994 kaljaasi Astridin nuorison perustama yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena ja toimintana on alusta asti ollut perinteisen purjehdus- ja merenkulkutaidon, sekä laivanrakennuksen osaamisen säilyttäminen Suomessa.

Yhdistyksen yksi saavutuksista on 1999 purjehdukset aloittanut storbåt Lyra, joka yhä edelleen toimii yhdistyksen koulualuksena. Veneen kotisatama on Helsingin Halkolaiturissa ja yhdistys käyttää sitä koulupurjehduksiin pääsääntöisesti Helsingin lähivesillä.

Yhdistys teki aktiivisesti nuorisopurjehduksia ja muuta perinnepurjehdukseen liittyvää toimintaa, kunnes alkuperäiset aktiivit alkoivat olla liian kiireisiä toiminnan pyörittämiseen. Nyt yhdistys on käynnistetty uudelleen vuonna 2023 pääosin uuden porukan toimesta, kuitenkin yhteistyössä alkuperäisten perustajajäsenten kanssa.

Nykytoiminta

Helsingin Perinnepurjehtijat ry. toimii kiinteästi yhteistyössä Helsingin Purjelaivakonttorin kanssa, miehistön koulutuksen ja nuorisopurjehdusten järjestämisessä. Suuri osa yhdistyksen aktiivisesta porukasta onkin myös Purjelaivakonttorin laivojen miehistössä.

Tavoitteet

Yhdistyksen tavoitteena on tehdä sail training -toimintaa, auttaa ja kouluttaa ihmisiä perinnepurjehdukseen ja perinnelaivojen ylläpitoon. Nuorisopurjehduksilla koulutetaan ja saatua oppia voi hyödyntää työskentelyyn laivalla kansimiehenä. Laivatalkoissa taas pääsee oppimaan laivojen ja veneiden rakenteista ja tekniikasta, sekä ennen kaikkea viettämään hauskaa aikaa yhdessä purjehduskavereiden kanssa.